Met Perspectiefverklaring eerder een eigen huis

Met de Perspectiefverklaring is het mogelijk bij een goed perspectief op de arbeidsmarkt al na een jaar een hypotheek voor een eigen woning te verkrijgen.

Kort geleden heeft de NOS bericht dat twintigers steeds langer blijven thuiswonen, langer studeren en later een baan of een huis krijgen.

“Het grootste verschil met tien jaar geleden is de leeftijd waarop twintigers vast werk hebben. In 2018 had de helft van de 27-jarigen een vaste baan. In 2008 had de helft van de 24-jarigen al een vaste baan”, aldus de NOS.

Als het gaat om het krijgen van een eigen huis hoeven uitzendkrachten echter niet meer zolang te wachten.

Met de Perspectiefverklaring is het mogelijk bij een goed perspectief op de arbeidsmarkt al na een jaar een hypotheek voor een eigen woning te verkrijgen. De uitzendkracht kan die aanvragen bij zijn bij de regeling aangesloten uitzendbureau. Met deze verklaring kan hij een hypotheek voor een eigen woning aanvragen bij een aangesloten geldverstrekker.

Deze verklaring kijkt namelijk vooruit en niet achteruit zoals nu vaak het geval is. De Perspectiefverklaring geeft aan of de uitzendkracht de komende jaren gezien de ontwikkeling van de arbeidsmarkt een bestendig inkomen kan verdienen. Voor de aangesloten geldverstrekkers is dat een belangrijke reden om zich bij deze regeling aan te sluiten.

Voor meer informatie klik hier.

Hypotheekverstrekkers